Çok Programlı Anadolu Lisesi

Vizyon: Vizyonumuz Kurumun ve çalışanların saygınlığını arttırarak, geleceği görebilen, mutlu bireyler yetiştirmeyi hedefleyen; yenilikçi, araştırmacı, öncü, teknolojiyi kullanan, geleceği sorgulayıp, yaşama güvenle bakan, şeffaf bir eğitim kurumu olmak. Ülkemizi, Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkartacak olan, uluslararası niteliklere sahip insan gücünü yetiştirmek. Cehaletin karanlığını ilmin aydınlığıyla boğacak, çocuklarımıza daha mutlu ve umutlu bir gelecek bırakacak, bir düşünce zincirinin sağlam bir halkası olmak. İdil Çok Programlı Lisesini, Üniversite giriş sınavlarında, sportif ve kültürel alanlarda başarıları ile adı duyulan bir lise haline getirmek.

Misyon: Misyonumuz Okulumuza gelen tüm öğrencileri, iyi bir okul ortamı sağlama yoluyla özgüven ve sorumluluk sahibi yapma, olayları yorumlama, çözümleme ve içinde yaşadığı toplumun değerlerine saygılı bireyler olarak yüksek öğretim kurumlarına hazırlamak. Her, öğrencimizde “başarı öğrenilebilir” inancı oluşturmak, başarıyı öğrenmelerine yardımcı olmak. Her, öğrencimizde “bilginin gücünü kullanarak hayatımı değiştirebilirim” inancı oluşturmak ve bilgiye sahip olmalarında, onlara yardımcı olmak. Bütün öğrencilerimizi 21. YY’in gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde yetiştirmek ve başarılarını en üst düzeye çıkarmak. Eğitim sürecinde öncelikli ve değişmez koşul olduğuna inanılan iyi insani değerler, dürüstlük ve ahlakın önemini kavratmak.

Başarılar:

Isınma: Kalorifer Sistemi
Yabancı Dil: İngilizce-Almanca
Lojman: 0 -
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

WEB - https://idilcpl.meb.k12.tr

Adres - Yukarı Mahalle Kuvaimilliye Caddesi İDİL/ŞIRNAK

Yerleşim Yeri - ŞIRNAK/İDİL

Adres - Yukarı Mahalle Kuvaimilliye Caddesi İDİL/ŞIRNAK

Ulaşım Öğrencilerimiz, taşımalı sistem ve yaya olarak okula ulaşmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Şırnak il merkezine 77 km uzaklıkta Okulumuz İdil ilçe merkezinde bulunmaktadır